San Daniele Ham
Omschrijving

De Prosciutto di San Daniele is de tweede meest bekende ham van Italie. Deze mooie ham uit Friuli geldt in Italië als de overtreffende trap van de internationaal bekendere ‘Prosciutto di Parma’. Het is een ham voor feesten en speciale gelegenheden. Deze ham lijkt op de Parma ham, maar is iets lichter van kleur en zachter (soms noemt men hem ook wel zoeter) van smaak. De San Daniele ham ontleent zijn naam aan het dorpje San Daniele waar hij wordt gedroogd. Het bijzondere van dit plaatsje is dat hier de koele lucht uit het noorden en de warme lucht vanuit de Adriatische zee samenkomen. Deze omstandigheden dragen bij aan het verfijnde aroma die de San Daniele ham rijk is. Ook hier waarborgt een keurmerk de gestelde criteria nauwkeurig. Zoals de herkomst van het vlees, een gegarandeerde rijping van minimaal 12 maanden en het gebruik van enkel zeezout om de ham te preserveren. De ham komt uitsluitend van het White Landrace varken, een bijzonder Italiaans varkensras speciaal bestemd voor de productie van Prosciutto di San Daniele.

San Daniele Ham

onovertroffen qua smaak!

Kies een gewicht
€ 4,79
100 gram
Allergenen en ingrediënten
varken
Geen
Italië
varkensvlees en zout
Ja
Ja